+ 0 -
ADA

تأكيد استاندار كرمانشاه بر اجراي دقيق آيين نامه 2800 براي ايمني ساختمانها در برابر زلزله/ تقويت تجهيزات امدادي هلال احمر ضروري است

كنفرانس


استاندار كرمانشاه گفت:رعايت دقيق مقررات ملي ساختمان و اجراي دقيق آيين نامه 2800 سبب ايمني بيشتر و كاهش آسيب به ساختمانها در زمان زلزله و ديگر حوادث طبيعي خواهد شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني استانداري كرمانشاه: "هوشنگ بازوند" در جلسه مجمع استانداران كشور كه با عنوان مديريت بحران و حوادث غير مترقبه و به صورت ويدئو كنفرانس با حضور «اسماعيل نجار» رييس سازمان بحران كشور برگزار شد، اظهار داشت: توجه به رعايت آيين نامه 2800 در ساخت و سازها بسيار مهم و الزامي است زيرا اين موضوع منجر به كاهش آسيب در زمان وقوع زلزله و بحران هاي طبيعي مي شود.

وي با اشاره به وقوع زلزله 7.3 ريشتري در آبانماه سال 1396 در استان كرمانشاه بيان داشت: اين زلزله بزرگ كه در يكصد سال اخير در منطقه غرب كشور سابقه نداشت كه حدود 60 درصد وسعت استان را دربرگرفت و خسارت بسيار سنگيني به اكثر مناطق شهري و روستايي وارد كرد.

وي ادامه داد: در اثر اين زلزله 9 شهرستان و 1600 روستا استان كرمانشاه دچار تخريب و خسارت شدند و امسال كه چهارمين سال پس از وقوع زلزله است خوشبختانه شهر سرپل ذهاب كه با خسارت هاي جدي و عظيمي روبرو شد، بازسازي شده و اين شهر امروز به يك شهر جديد با چهره نو تبديل شده است.

مقام عالي استان تصريح كرد: حدود 131 هزار واحد مسكوني، تجاري و اقتصادي در شهر سرپل ذهاب دچار خسارت و آسيب شدند كه امروز كاملاً بازسازي شده و زندگي در اين شهر حالت عادي دارد و ديگر كسي در كانكس زندگي نمي كند.

استاندار كرمانشاه خاطرنشان ساخت: اول اقدامي كه پس كار آوار برداري در شهر سرپل ذهاب انجام داديم  اسكان اضطراري بود كه حدود 45 روز طول كشيد و پس از اين كار، اقدام براي اسكان موقت بود كه صحبت هايي براي اين اسكان به صورت اردوگاهي مطرح مي شد اما تلاش كرديم تا با يك نگرش جديد از كانكس براي اسكان اضطراري استفاده كنيم.

بازوند با بيان اينكه بيش از 5 هزار پس لرزه بعد از زمين لرزه اصلي در مناطق زلزله زده رخ داد، تصريح كرد: در 750 از اين پس لرزه ها مردم مجبور مي شدند كه اسكان خود را ترك كنند لذا تصميم براي اسكان موقت با استفاده از كانكس در چنين شرايطي بسبار تصميم خوب و به جايي بود كه اتخاذ شد.

مقام عالي استان گفت: زلزله سال 1396 استان بيش از 20 ثانيه طول كشيد كه بيش از 11 هزار ميليارد تومان بار مالي براي دولت به دنبال داشت كه اين رقم در قالب تسهيلات، كمك، يارانه تسهيلات، امهال وام و غيره براي ساخت و ساز و ديگر امورات به مناطق زلزله زده اختصاص يافت.

وي در ادامه سخنان خود با تاكيد بر تقويت تجهيزات هلال احمر براي استفاده در زمان وقوع حوادث طبيعي در كشور گفت: بايد تلاش كنيم تا تجهيزات هلال احمر براي زلزله هاي بالاي 7 ريشتري (كه خداي نكرده اگر در كشور اتفاق بيفتد)، بيش از پيش به روز تر و جديد تر شود لذا يكي از كارهاي مهم تلاش براي به روز كردن امكانات و تجهيزات هلال احمر است تا اين نهاد حمايتي بهتر بتواند در زمان وقوع حوادث به كار امداد و نجات بپردازد.

وي با اشاره به كمك هاي خوب و موثر نيروهاي نظامي اعم از سپاه، ارتش، ناجا و مرزباني در همان ساعات اوليه وقوع زلزله در شهر سرپل ذهاب براي كار امداد و نجات افزود: كار امداد ونجات با كمك 10 هزار نفر نيروهاي نظامي صورت گرفت و خوشبختانه اين كار در همان ساعات اوليه به خوبي پيش رفت و موردي پيدا نشد كه پس از چند روز يك نفر به صورت زنده از زير آورها بيرون كشيده شود و اين بدين معنا است كه كار امداد و نجات به بهترين شكل ممكن انجام شد.

استاندار كرمانشاه به انتقال مجروحين مناطق زلزله زده اشاره كرد و اظهار داشت: مجروحين كه حدود 9 هزار نفر بودند بعد از انتقال به پادگان ابوذر شهر سرپل ذهاب، هماهنگي هاي لازم براي انتقال آنان به بيمارستان هاي كرمانشاه و ساير بيمارستان هاي كشور انجام شد و خوشبختانه از اين تعداد مجروح حتي يك نفر فوتي نداشتيم.

مقام عالي استان بيان داشت: در همان روزهاي اول تلاش كرديم كه زندگي مردم طبق روال عادي دنبال شود و از اصناف و بازاريان خواستيم كه مغازه هاي خود را باز كنند.

وي در ادامه به تخريب بيمارستان اسلام آباد غرب در زمان وقوع زلزله اشاره كرد و گفت: اين بيمارستان عليرغم اينكه در 6 ماه قبل از وقوع زلزله ساخته شده بود و حدود 100 كيلومتر با مركز زلزله فاصله داشت، تخريب شد لذا توجه بيشتر به ساخت بيمارستان ها و همچنين ساختمان هاي دولتي بسيار ضروري است.

مقام عالي استان با تاكيد بر توجه به آيين نامه 2800 در ساخت و سازها گفت: توجه به آيين نامه بسيار مهم و اساسي است زيرا اين آيين نامه منجر مي شود كه ساخت و سازها در اثر زلزله هاي بالا با تخريب كمتري مواجه شوند.

وي افزود: همچنين در كار بازسازي مناطق زلزله زده تلاش كرديم كه كار مستند سازي با بيان نواقص، ايرادات، و نقاط ضعف و قوت انجام شود زيرا اين اقدامات منجر به انتقال تجربه و استفاده بهتر از امكانات در زمان وقوع بحران طبيعي در كشور خواهد شد.

وي در پايان سخنان خود گفت: در اين زلزله تلاش كرديم كه همواره در كنار مردم باشيم و خوشبختانه مردم در اين بحران احساس كردند كه حاكميت در كنار آنها قرار دارند و همچنين به صورت 40 بار شخصاً در شبكه خبر حضور پيدا كردم و به صورت زنده پاسخگوي سوالات و پرسش هاي مردم در زمينه اقدامات انجام شده براي زلزله بودم.