+ 0 -
ADA

چند ساعتی که صدها هزار نفر را کشته است!

5 دي


ایمنی ساخت و ساز و بیمه تنها راهکار کاهش اثرات زلزله

ایمنی ساخت و ساز و بیمه تنها راهکار کاهش اثرات زلزله

به گفته مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه، ایران و به تبع آن استان کرمانشاه همواره در معرض انواع بلایای طبیعی از جمله زلزله قرار دارند و از آنجایی که بسیاری از این رویدادهای طبیعی قابل پیش‌بینی نیست، تنها کاری که باید انجام شود تدوین راهکارهایی برای کاهش آسیب‌ها و تبعات ناشی از حوادث است.

امیر ظهرابی به مناسبت روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی( پنجم دی)، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از ۴۳ مورد حوادث غیر مترقبه ممکن در کل جهان حدود ۳۲ مورد آن در کشور ایران تجربه شده و احتمال وقوع دارد.

وی شایع‌ترین این بالایای طبیعی را زلزله، سیل، خشکسالی، فرونشست زمین، آفات محصولات کشاورزی و دامی، آتش‌سوزی جنگل‌ها و ... اعلام کرد و گفت: بر اساس آمارها ایران جزو ۱۰ کشور بلاخیز و ششمین کشور زلزله خیز دنیا است.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه ضمن غیرقابل پیش‌بینی خواندن زلزله برای جلوگیری از وقوع آن، یادآور شد: حتی پیشرفته ترین دستگاه‌های لرزه‌نگاری دنیا نیز فعلا امکان پیش‌بینی دقیقه زمان و بزرگی زلزله را ندارند.

ظهرابی تنها راهکار برای کاهش تبعات وقوع زلزله را توجه به چند اصل مهم دانست که اصلی‌ترین آن ایمن سازی ساختمان‌ها است.

وی با بیان اینکه اقدامات خوبی در کشور برای استحکام ساخت و سازها انجام شده، ادامه داد: تصویب آیین‌نامه 2800 زلزله برای ساخت و سازها یکی از مهمترین این موارد بود که به افزایش ایمنی ساختمان‌ها کمک کرد.

بیمه ساختمان‌ها یکی دیگر از مواردی بود که مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه بر آن تاکید کرد و ادامه داد: وقتی که ساختمانی بیمه شود، در صورت بروز هرنوع خسارت از جمله تخریب در اثر زلزله بخش قابل توجهی از بار مالی هم از دوش صاحب ملک و هم دولت برداشته خواهد شد.

ظهرابی معتقد است، اگرچه فرهنگ بیمه کردن املاک و دارایی تا حدودی بین مردم جا افتاده، اما هنوز تا شرایط مطلوب فاصله زیادی داریم.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه تدوین قانون جامع مدیریت بحران کشور که در این سال‌ها انجام شد را نیز گامی دیگر برای کاهش اثرات مخاطرات طبیعی از جمله زلزله در کشور دانست و عنوان کرد: بر اساس این قانون تمام دستگاه‌ها وظیفه و مسئولیت مشخصی بر عهده دارند و مسئولیت کار فقط بر عهده بخش خاصی نیست.

ظهرابی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که در قانون جدید مدیریت بحران کشور بر آن تاکید شده مشارکت مردم و جامعه محوری مقابله با بلایای طبیعی دانست.

وی ارتقای دانش و آگاهی مردم با آموزش‌های همگانی را نیز برای کاهش خسارت‌های جانی و مالی ناشی از حوادث طبیعی از جمله زلزله بسیار موثر دانست.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه هماهنگی بین دستگاه‌ها و آمادگی کافی دستگاه‌های امدادی را هم ضروری خواند و ادامه داد: داشتن دپو کافی از اقلام زیستی و امدادی، آمادگی نیروها و امکانات و تجهیزات و ... از مهمترین مواردی است که می‌تواند امدادرسانی در حوادثی مانند زلزله را بهبود بخشد.

... با پیشرفت علم و دستیابی به تکنولوژی های جدید، دنیا به سمتی می رود تا حتی دقایقی زودتر و بر اساس علائمی که زمین از خود نشان می‌دهد بتوان زلزله را پیش‌بینی کرد تا حداقل مردم بتوانند خانه‌های خود را ترک کنند و از میزان تلفات جانی کاسته شود.