+ 0 -
ADA

کرمانشاه- ایرنا- دالاهو قدمتی به درازای تاریخ دارد، منطقه ای خوش آب و هوا با جاذبه های فراوان طبیعی و تاریخی، بهشت گردشگری غرب کشور است.

دالاهو شهرستانی ناشناخته با ظرفیت های فراوان


حیدری فرماندار دالاهو گفت: مشارکت مردم زمینه ساز توسعه همه جانبه دالاهو است و افزود: مردم همواره مشارکت خوبی در برنامه های توسعه ای داشته اند و درخواست می کنیم از این به بعد هم در راستای توسعه سطح باغات و اراضی کشاورزی تلاش کنند. او معتقد است که دولت تنها نقش هدایتی و نظارتی دارد و این مردم هستند که باید نقش آفرینی کنند.

 دالاهو شهرستانی ناشناخته با ظرفیت های فراوان

 

کرمانشاه- ایرنا- دالاهو قدمتی به درازای تاریخ دارد، منطقه ای خوش آب و هوا با جاذبه های فراوان طبیعی و تاریخی، بهشت گردشگری غرب کشور است اما هنوز برای بسیاری از مردم و گردشگران همچنان ناشناخته مانده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ دالاهو شهرستانی جدید التاسیس که 11 سال پیش از بخش به شهرستان ارتقا یافت. 36 هزار نفر جمعیت دارد که در سه شهر، پنج دهستان و 148 روستا سکونت دارند.
دالاهو شهرستانی کوهستانی و نیمه کوهستانی است و مردمان آن از طریق صنایع دستی، کشاورزی و دامداری امرار معاش می کنند.
طبیعت زیبا با آثار باستانی و فرهنگی و صنایع دستی آن را تبدیل به یکی از شهرستان های پرجاذبه و متنوع برای گردشگران تبدیل کرده است.
این شهرستان با یک هزار و 975 کیلومتر وسعت پنجمین شهرستان وسیع استان کرمانشاه محسوب می شود.
این شهرستان بکر یکی از مناطق مستعد در حوزه های گردشگری، کشاورزی، شیلات، باغداری و صنایع دستی است.
فرماندار دالاهو با حضور در دفتر ایرنا به تشریح توانمندی ها و ظرفیت های این شهرستان پرداخت و اعلام کرد که زمینه برای جذب سرمایه گذاری در این شهرستان فراهم است.

** کشاورزی و باغداری ظرفیتی بزرگ در دالاهو
فرماندار دالاهو در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه کشاورزی و باغداری یکی از محورهای توسعه و از ظرفیت های مهم این شهرستان است، گفت: دالاهو در مجموع چهار هزار و 169 هکتار باغ با تولید سالانه 29 هزار تن دارد که از این نظر رتبه سوم استان را دارا می باشد.
جهانبخش حیدری اظهار داشت: وجود منابع آبی پایدار از محل 2 سد موجود در شهرستان زمینه را برای ارتقای سطح اراضی کشاورزی و باغی فراهم کرده است و از این رو ما برنامه های توسعه ای شهرستان را براساس قابلیت های این بخش ترسیم می کنیم.
او عرصه منابع طبیعی این شهرستان را 155 هزار هکتار مرتع و جنگل اعلام کرد و گفت: 31 درصد جمعیت عشایر استان در این شهرستان وجود دارد.
وی مشارکت مردم را زمینه ساز توسعه همه جانبه دالاهو دانست و گفت: مردم همواره مشارکت خوبی در برنامه های توسعه ای داشته اند و درخواست می کنیم از این به بعد هم در راستای توسعه سطح باغات و اراضی کشاورزی تلاش کنند.
او معتقد است که دولت تنها نقش هدایتی و نظارتی دارد و این مردم هستند که باید نقش آفرینی کنند.

** دالاهو رتبه اول تولید آبزیان استان
فرماندار دالاهو در ادامه سخنان خود این شهرستان را در حوزه شیلات و آبزیان در جایگاه نخست استان دانست و گفت: سالانه 6 هزار و 540 تن آبزی در این شهرستان در قالب 174 مزرعه و استخر پرورشی تولید می شود.
حیدری با اشاره به بهره برداری از سدهای زمکان و آزادی ، افزود: اکنون زمینه برای سرمایه گذاری در حوزه شیلات و آبزیان در شهرستان دالاهو فراهم شده است.
وی یادآور شد که در مناطق ریجاب و بان زرده این شهرستان مزارع پرورش ماهی خوبی وجود و ظرفیت در این مناطق برای سرمایه گذاری وجود دارد و براساس برنامه و با همکاری دستگاه های مرتبط مجوز سرمایه گذاری صادر می شود.
او به رتبه چهارم دالاهو در تولید گوشت قرمز با 30 هزار تن تولید سالانه نیز اشاره کرد و افزود: این میزان تولید به قابلیت ها سطح مراتع شهرستان بر می گردد.
فرماندار دالاهو، توسعه دامپروری را یکی از برنامه های این شهرستان اعلام کرد و افزود: مراتع این شهرستان یکی از منابع غنی و ظرفیتی برای توسعه دامپروری است که برنامه هایی برای حفظ جنگل ها و مراتع با همکاری خود دامداران داریم.

** توسعه زیرساخت های حمل و نقل
فرماندار دالاهو در ادامه این گفت و گو از دیگر قابلیت ها و ظرفیت های این شهرستان را دسترسی به راه آهن در حال عبور به مرز خسروی دانست و گفت: با بهره برداری از خطوط ریلی در این منطقه، هرگونه سرمایه گذاری در شهرستان دالاهو به دلیل دسترسی به زیرساخت های حمل و نقل توجیه دارد.
حیدری قرار گرفتن در مسیر بزرگراه کربلا را از دیگر قابلیت های شهرستان ذکر کرد و افزود: اگر بازگشایی مرز خسروی بر روی زائران عتبات عالیات تثبیت شود، زمینه برای سرمایه گذاری در حوزه خدمات در این شهرستان که بر سر راه عبور زوار است، توجیه دارد.

** 530 میلی متر باران قابلیتی برای سرمایه گذاری
فرماندار دالاهو به بارش 530 میلی متر باران به طور متوسط در این شهرستان را از جمله قابلیت های مهم در راستای توسعه سرمایه گذاری در بخش های مختلف دانست و گفت: این میزان بارش زمینه را برای توسعه کشاورزی، دامپروری، شیلات و آبزیان و صنعت مناسب است و از هرگونه سرمایه گذاری در این بخش ها حمایت می کنیم.
او به کیفیت بالای محصولات کشاورزی شهرستان دالاهو از جمله نخود، زیتون، سیب و انجیر اشاره کرد و آن را ناشی از میزان بارش ها و آب و هوای مناسب دانست و گفت: توسعه باغات یکی از برنامه های اولویت دار این شهرستان است.

** گردشگری یکی از محورهای توسعه شهرستان است
فرماندار دالاهو در ادامه این گفت و گو، دالاهو را یکی از مناطق تاریخی استان کرمانشاه دانست و گفت: این شهرستان علاوه بر داشتن آثار تاریخی از طبیعت بکر و جذابی نیز برخوردار است.
حیدری با بیان اینکه اثار طبیعی و تاریخی این شهرستان تاکنون به خوبی معرفی نشده است، افزود: دالاهو ظرفیت ها و قابلیت های فراوان در حوزه گردشگری دارد و سرمایه گذاری در حوزه خدمات گردشگری در این شهرستان توجیه دارد.
او سرمایه گذاری در زمینه بوم گردی در این شهرستان را در اولویت دانست و گفت: روستاهای این شهرستان دارای ظرفیت های فراوان برای جذب گردشگر است و از رسانه ها بخصوص ایرنا انتظار داریم بیشتر به معرفی جاذبه های گردشگری این شهرستان بپردازند.

** سایت صنایع دستی ایجاد می شود
نماینده عالی دولت در دالاهو از قدمت 2 هزار و 700 ساله صنایع دستی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: دالاهو در زمینه ساخت صنایع فلزی در زمره مناطق برتر کشور است و این زمینه مناسبی برای جذب گردشگر و رونق اقتصادی شهرستان است.
حیدری با بیان اینکه این شهرستان دارای ناحیه کارگاهی برای جذب سرمایه گذاری در حوزه صنایع دستی است، افزود: با نگاه ویژه استاندار کرمانشاه به زودی سایت صنایع دستی شهرستان نیز راه اندازی می شود.
او عبور خط 54 اینچی گاز غرب کشور از این شهرستان را بستری مناسب برای سرمایه گذاری در حوزه های مختلف از جمله صنعتی دانست و گفت: مجموعه مدیریتی شهرستان از سرمایه گذاری در حوزه های مختلف حمایت و استقبال می کند.

** سدهای زمکان و آزادی بسترساز سرمایه گذاری های پایدار
فرماندار دالاهو همچنین به بهره برداری از 2 سد آزادی و زمکان در این شهرستان نیز اشاره کرد و گفت: سد آزادی با 70 میلیون و زمکان با 23 میلیون مترمکعب ظرفیت زمینه را برای توسعه سرمایه گذاری در حوزه باغات، کشاورزی و شیلات فراهم کرده است.
وی اظهار داشت: سد آزادی با هدف تامین آب شرب دالاهو اسلام اباد غرب و سد زمکان نیز با هدف آبیاری یک هزار و 700 هکتار از باغات گهواره و 520 هکتار باغات ایجاد شده است.
به گفته او، 210 میلیارد تومان اعتبار برای ساخت سد زمکان و شبکه پایین دست آن هزینه شده است.
وی یادآوری کرد که سد زمکان باعث نجات باغات این شهرستان از خشکسالی شده و در تبدیل اراضی دیم به آبی نیز موثر بوده است.

** گازرسانی به 2 شهر و 31 روستا
فرماندار دالاهو گازرسانی به 2 شهر کرند و گهواره را یکی از اقدام های زیربنایی در این شهرستان ذکر کرد و گفت: اکنون ساکنان این 2 شهر و 31 روستای شهرستان از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
حیدری، تعداد روستاهای شهرستان را 148 مورد اعلام کرد و افزود: اکنون گازرسانی به شهر ریجاب و 53 روستای شهرستان با 38 میلیارد تومان اعتبار در مرحله واگذاری به پیمانکار است.
وی با بیان اینکه همه ساکنان شهرستان از آب و برق برخوردار هستند، گفت: برخی از روستاها به دلیل فرسودگی شبکه های توزیع با مشکلاتی در زمینه آب برخوردارند که در حال پیگیری هستیم.
وی به برخورداری ساکنان 132 روستا از راه مناسب اشاره کرد و توضیح داد که 16 روستا باقی مانده که در دستور کار است.
فرماندار دالاهو به برخورداری این شهرستان از 60 کیلومتر راه بین شهری و بزرگراه نیز اشاره کرد و اظهار داشت: برای احداث این راه ها 75 میلیارد تومان هزینه شده است.
او توسعه راه ها را منجر به کاهش حوادث رانندگی دانست و یکی از برنامه های شهرستان را توسعه راه ها به سمت مرز و مرکز استان ذکر کرد.

** سرانه فضای ورزشی دالاهو 1.9 سانتی متر است
فرماندار دالاهو در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح وضعیت فضاهای ورزشی این شهرستان پرداخت و گفت: اکنون 14 سالن، یک زمین چمن، 2 مجموعه ورزشی و پنج زمین ورزشی روستایی، یک استخر شنا فعال و یک استخر دیگر نیز در دست ساخت است.
حیدری، سرانه فضای ورزشی این شهرستان را 1.9 سانتی متر اعلام کرد و افزود: توسعه زیرساخت های ورزشی و تشویق مردم به ورزش و نهادینه کردن فرهنگ ورزش در شهرستان در دستور کار است.

** فعالیت 21 سایت تلفن همراه
یکی از زیرساخت های مهم در شهرستان دالاهو حوزه ارتباطات و مخابرات است که به گفته فرماندار اکنون ضریب تلفن ثابت در شهرهای کرند، ریجاب و گهواره 35.2 درصد و در روستاها نیز 21.11 درصد است.
او تعداد مشترکان برخوردار از تلفن ثابت دراین شهرستان را هشت هزار و 100 مشترک اعلام کرد و همچنین گفت: 21 سایت تلفن همراه نیز دراین شهرستان فعال است.
وی توضیح داد که باتوجه به کوهستانی بودن شهرستان ممکن است برخی از روستاها پوشش تلفن همراه نداشته باشند.

** ارائه خدمات بهداشت و درمان در 36 خانه بهداشت
در شهرستان دالاهو 6 مرکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی، 36 خانه بهداشت، چهار پایگاه بهداشتی و یک مرکز اورژانس فعال است که به گفته فرماندار این مراکز به 37 هزار نفر از جمعیت استان خدمات سلامت ارائه می دهند.

** دالاهو الگوی همبستگی و انسجام
براساس اعلام فرماندار دالاهو تنوع قومی و مذهبی این شهرستان فرصت بسیار خوبی برای توسعه به وجود آورده به طوری که همه مردم حضور به موقع و آگاهانه ای در همه عرصه ها دارند و این فرصت مغتنمی برای توسعه و آبادانی شهرستان فراهم کرده است.
حیدری با قدردانی از مردم شهرستان دالاهو برای تلاش در راستای توسعه و آبادانی و همراهی خوب با برنامه های نظام و دولت، افزود: مردم نقش بارزی در تامین امنیت دارند و در ابتدای انقلاب و به ویژه در دفاع مقدس به خوبی از آرمان های نظام و انقلاب دفاع کردند.
او از نگاه ویژه دولت تدبیر و امید و به ویژه شخص استاندار کرمانشاه به دالاهو نیز قدردانی کرد و گفت: مردم این شهرستان لایق خدمات بهتر و بیشتری هستند و تمام تلاش مجموعه مدیریتی این شهرستان ارائه خدمات بهتر و بیشتر به مردم است.
او با گرامیداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: همه خدماتی که ارائه می شود از دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی و در سایه خون شهدا و ایستادگی و مقاومت ایثارگران است.
3033/8066
گفت و گو از فرزاد نویدی



اوقات شرعی
آب و هوا