+ 0 -
ADA

آیین سوگواری

آیین سوگواری : زنگ خطری برای شیوع بیشتر کرونا


مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه یکی از اصلی ترین کانون های انتشار ویروس کرونا اجتماعات مردم برای برگزاری آیین های خاکسپاری و سوگواری است .

 

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری:

 آیین سوگواری؛ زنگ خطری برای شیوع بیشتر کرونا

   آیین خاکسپاری و سوگواری، خصوصا در مناطق روستایی و عشایری کرمانشاه با سبکی خاص برگزار می‌شود و انبوه جمعیت با حضورشان در پی تسلی دادن به بازماندگان هستند. موضوعی که در این شرایط کرونایی می تواند خطرآفرین باشد و به شیوع بیشتر این بیماری دامن بزند.

 فریبرز نجفی مهر مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه با اشاره به روند افزایشی بیماری کرونا در روزهای اخیر، یکی از اصلی ترین کانون های انتشار این ویروس را اجتماعات مردم برای برگزاری آیین های خاکسپاری و سوگواری دانست و گفت: با توجه به اینکه در فرهنگ غنی این مرز و بوم، به‌ویژه در استانهایی مانند کرمانشاه، ارج نهادن به درگذشتگان و تکریم افرادِ فوت شده از جایگاه ویژه ای برخوردار است، مردم برای همدردی با بازماندگان داغدار خود را مقید می‌دانند که بر اساس رسوم کهن این دیار در مناسک عزا حضور یابند.

 وی با اشاره به مخاطرات حضور در این آیین‌ها جهت شیوع کرونا، ادامه داد: مردم استان باید شرایط بحرانی حال حاضر را در نظر بگیرند و برای کنترل بیماری کووید 19 از تجمعات انسانی برای اینگونه آیین ها جداً پرهیز کنند.

 نجفی مهر عنوان کرد: متاسفانه گزارش های واصله حاکیست که این روزها در مناطق روستایی مراسم سوگواری با همان رسوم قدیم برپا شده و آیین های خاکسپاری، سوم ، هفتم و...با حضور حداکثری مردم برگزار می شود و حتی مانند گذشته پذیرایی های مرسوم در فضاهای سربسته و فاقد تهویه مناسب و بدون رعایت فاصله های اجتماعی صورت می پذیرد .

 وی با بیان اینکه برای مدیریت سوگواری ها نقش معتمدین و بزرگان ایلات و طوایف و همچنین سازمان های مردم نهاد بسیار مهم و اثرگذار است، گفت: انتظار داریم این متنفذین و گروه های مرجع، مردم را به رعایت پروتکل های بهداشتی تشویق کرده و آنها را از استمرار چنین تجمعاتی که در شرایط اپیدمی کرونا باعث تکثیر مرگ در جامعه می شود، برحذر دارند.

 نجفی مهر  از فرمانداران استان نیز خواست از قابلیت روسای عشایر، دهیاران و شوراهای اسلامی روستا برای مدیریت این موضوع استفاده کنند و با گفتگوهای اقناعی، آنها را برای تغییر در شیوه برگزاری مراسم مربوط به سوگ، تشویق کنند.

 وی افزود: در صورت تداوم این روند، شیوع این بیماری در روستاها می تواند کنترل بیماری را ناممکن ساخته و تمام زحمات کادر درمانی و اعضای ستاد مدیریت بیماری کرونا را در ثبات بخشیدن به وضعیت استان به هدر دهد.