+ 0 -
ADA



سهم جهاد کشاورزی در بحران کم ابی پاوه صفر بود


تمام زندگی باغداران شهرستان چند اصله درختی است که منبع درآمد انها می باشد و در این شرایط بحران کم ابی اگر احساس کنند که سالها درخت منبع درآمد آنها آب ندارد؛ قابل تحمل نیست.

 

نشست بررسی مشکلات حوزه باغات شهرستان پاوه (بحران تنش آبی ) با حضور مهندس برومندی معاون وزیر جهاد کشاورزی ، دکتر لهونی نماینده مردم پاوه و اورامانات و دکتر اردشیر رستمی فرماندار پاوه و اعضای شورای باغداران

 فرماندار پاوه:

🔺 سهم جهاد کشاورزی در بحران کم ابی پاوه صفر بود

 فرماندار پاوه گفت: سهم جهاد کشاورزی در کمک رسانی های پاوه که کمترین توجهی برای نجات باغات نداشتند صفر بود.

 فرماندار شهرستان پاوه در نشست بحران کم ابی باغات شهرستان که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و نماینده اورامانات در مجلس برگزار شد در سخنانی ضمن خیر مقدم به مهمانان اظهار داشت: پاوه شهر بدون زمین کشاورزی و شهر بدون صنعت است.

 دکتر اردشیر رستمی افزود:چون زمین کشاورزی مرغوبی در شهرستان یافت نمی شود و بدلیل موقعیت و توپوگرافی خاص این منطقه عمده فعالیت مردم این شهرستان باغداری است به طوری که ۴ هزار از ۹ هزار هکتار باغات اورامانات مربوط به پاوه است.
 
 وی گفت: تمام زندگی باغداران شهرستان چند اصله درختی است که منبع درآمد انها می باشد و در این شرایط بحران کم ابی اگر احساس کنند که سالها درخت منبع درآمد آنها آب ندارد؛ قابل تحمل نیست.
 
 وی ادامه داد: ما در شهرستان با مشکل آب شرب هم مواجه بودیم شهر بانه وره هم اکنون آبرسانی سیار دارد، و تانکرهایی مرتب در حال آبرسانی به این شهر هستند و بخشی از محلات پاوه همچون چورژی نیز با این مشکل مواجه است.
 
 فرماندار پاوه گفت: در این فصل تابستان از دیگر ارگان ها و سازمانها گدایی تانکر کردیم بلکه بتوانیم در این شرایط بحرانی کمی از مشکل کم آبی را حل کنیم.
 
 وی افزود: اما جای گلایه به وزارتخانه جهاد کشاورزی هست،چرا که بقیه ارگانها در این بحران یاری رسان ما بودند اما از طرف جهاد کشاورزی هیچ کمکی به ما نشد و حتی یک تانکر برای آبرسانی در اختیار ما قرار ندادند.
 
 دکتر رستمی افزود: در این تابستان تنها سازمانی که نتوانست در این کم ابی های شهرستان کمک کند جهاد کشاورزی بود.
 
 فرماندار پاوه گفت: امروز اگر در کوتاه مدت و تا یک ماه آینده برنامه ای دارید هرچه زودتر به مرحله اجرایی برسانید و برنامه ریزی های لازم در بلند مدت هم انجام شود.
 
 وی در پایان گفت: سهم جهاد کشاورزی در کمک رسانی ها به باغات پاوه که کمترین توجهی برای نجات باغات نداشتند صفر است.

 

دکتر لهونی ؛

🔺 حفظ باغات اورامانات در اولویت است

 نماینده مردم پاوه و اروامانات در مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای تامین آب باغات اورامانات چاره اندیشی شود، این باغات ارتباط مستقیمی با معیشت مردم و جاذبه گردشگری در اورامانات دارد و باید حفظ شوند.

 آرش زره تن لهونی با اشاره به اهمیت و حساسیت باغات این شهرستان اظهار داشت: آب به دو مقوله بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم می شود، منابع آب بسیار غنی در منطقه اورامانات داریم، سد داریان که منبع عظیمی برای ذخیره آب است و چند سد دیگری در اورامانات وجود دارد که تلکیف را برای مسئولین مربوطه ایجاد می کند که حتما برنامه ای داشته باشند که از این منابع جهت شرب،کشاورزی و صنعت منطقه استفاده کنند وجلسات متعددی را دراین زمینه داشته ایم و یکی از مواردی که در سفر ریاست جمهوری به استان کرمانشاه به آن توجه شد، تقسیم همین آب وبحث سامانه سردسیری که جزء الزامات اجرای بود.

 نماینده اورامانات بیان کرد: باید در مناطقی که منابع آب غنی دارند، آب کشاورزی و باغداری را در نظر بگیرند و این یک ضرورت است و حفظ باغات موجود بای در اولیت باشد و وزارت نیرو چاره اندیشی کند.

 لهونی گفت: این باغات جزءارزشمند ترین سرمایه های مردم این شهرستان است، در بحث درآمد زایی به دلیل اینکه زمین کشاورزی آن چنانی نداریم باغات هم در بحث معیشت مردم به صورت مستقیم تاثیر دارند.

 وی یکی دیگر از موارد اهمیت باغات پاوه را در بحث جاذبه های گردشگری بیان کردند و تصریح کرد: این باغات جاذبه های گردشگری اورامانات هستند و یک لحظه تضور کنید که این باغات خشک شده، اگر باغاتی رو که در مسیر شهر پاوه وجود نداشته باشند اصلا جذابیتی در منطقه دیده نخواهد شد واین باغات بسیار مهم هستند.

 لهونی افزود: که در حال حاضر این جلسه برای شرایط اورژانسی است و انتظار داریم هرچه زودتر رسیدگی شود و جهادکشاورزی استان پای کار باشد و این جلسات خروجی داشته باشد، هرچه زودتر باید به داد باغات پاوه رسید در صورت کم کاری خسارات جبران ناپذیری به وجود خواهد آمد.

 لهونی در ادامه جلسه خواستار امکانات به صورت اورژانسی برای نجات باغات شهرستان شد و بیان کرد: انتظار داریم که به صورت عملی این اتفاق بیفتد و اعتباری را اختصاص دهید، یکی از نیازمندی های اصلی بحث لوله آب است که منابع ضعیفی داریم و چون کانالهای استانداری وجود ندارد آب هدر می رود اگر لوله به اندازه کافی در اختیار باغداران قرار دهید بخش عمده از مشکلات موجود را درحال حاضر حل خواهید کرد، یعنی اعتبار برای خرید لوله به صورت اورژانسی اختصاص داده شود.

 

معاون وزیر جهاد در پاوه؛

🔺 ۵۴ درصد درامد ارزی کشاورزی کشور بخش باغبانی است/ باغداری؛ معیشت مردم شهرستان پاوه

 مهندس برومندی گفت: از ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی بخش کشاورزی کشور در سالهای گذشته؛ ۵۰ تا ۵۴ درصد بخش باغبانی کشور بوده است و صادرات محصولات باغبانی کشور همیشه علاوه بر انکه ۳۸ درصد اشتغال کشاورزی کشور را شامل می شود.

 معاون وزیر جهاد کشاورزی در سخنانی اظهار داشت:  ما در شرایط تغییر اقلیم در ایران قرار گرفته ایم و کشور ما جزء مناطق خشک و نیمه خشک می باشد و این تغییر اقلیم  بر مسائل و مشکلات افزوده است.

 وی افزود: همین امسال ما با چند مشکل اساسی در کشور مواجه شدیم به طوری که در اوایل بهار با شروع سرمازدگی خیلی وحشتناک در ۱۲ استان خسارت های خیلی جدی به ما زد.و جمع بندی خسارات را در وزارت کشاورزی انجام دادیم و مصوبه گرفتیم.

 وی گفت: خشکسالی و بارندگی های اخیر هم خسارت های جدی به انجیر و خرما در برخی از مناطق کشور وارد کرد به طوری که در استهبان فارس ۹ هزار تن از انجیر از بین رفته و خرما نیز در استان کرمان خسارات زیادی دیده است.

 مهندس برومندی اظهار کرد: استانداری ها به عنوان پیشانی ستاد بحران کشور حتما به کمک بخش کشاورزی بیاید و ما نیز هرچه در توان داریم انجام خواهیم داد.

 وی افزود: بسیاری از بودجه ها و اعتبارات و نوع مشکلاتی که در منطقه اورامانات است بجز چند ردیف جنبه استانی پیدا کرده است که باید در قالب سفرهای ریاست جمهوری بستر سازی برای تخصیص اعتبارات جذب بودجه و توسعه بخش و حل مشکلات بخش داشته باشیم.

 وی با بیان اینکه در کشور ۳ میلیون هکتار باغ داریم که یک میلیون هکتار از آن فرسوده است گفت: این باغات نیازمند حذف و اصلاح و جایگزینی است که در هر استانی بستگی به اقلیم آن انجام می شود مثلا در خوزستان چندین هزار نخل سربریده جنگ ایران و عراق داریم که باید اصلاح شوند.

 معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: باغداران خود سرمایه گذاری می کنند و تسهیلاتی از سیستم بانکی دریافت می کنند و ما در قالب کمک های فنی و اعتباری بخشی از سود تسهیلات را پرداخت می کنیم و این سود تک رقمی می شود تا برای باغدار یک سرمایه گذاری بلند مدت باشد تا بتواند اصلاحیه انجام دهد.

 وی اضافه کرد: سه چهار سال قبل از تصدی پست باغبانی توسط اینجانب؛ این تخصیص صفر و یا برای کل کشور بالاترین رقم ۱۷ میلیارد تومان بوده است.که اعلام کردیم با این فرمان نمی توان باغبانی کشور را اداره کرد.

 مهندس برومندی گفت: از ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی بخش کشاورزی کشور در سالهای گذشته؛ ۵۰ تا ۵۴ درصد بخش باغبانی کشور بوده است و صادرات محصولات باغبانی کشور همیشه علاوه بر انکه ۳۸ درصد اشتغال کشاورزی کشور را شامل می شود در شرایطی است که ۲۰ درصد از اراضی کشاورزی کشور در حوزه باغبانی است ؛ ۳۸ درصد اشتغال و ۲۰ درصد تولید و حدود ۵۰ درصد بیشتر درآمد ارزی کشور در حوزه باغبانی است و این حوزه حوزه بسیار مهمی است.

 وی ادامه داد: در حوزه باغات دو سیاست را در وزارت جهاد کشاورزی دنبال می کنیم که اصلاح احیا و حذف و جایگزینی باغات موجود و دیگری توسعه صرفا با اب سبز یا اب باران در اراضی شیب دار برای مناطقی که بارندگی کافی دارند. می باشد.

 وی اضافه کرد: در حوزه باغبانی تلاش کردیم در قالب سفرهای استانی ریاست جمهوری یک ریل گذاری خوبی انجام شود، که بخشی از مشکلات همچون انتقال اب با لوله در اراضی شیب دار را شامل می شود.

 وی افزود: در سفر ریاست محترم جمهور به استان کرمانشاه یک ردیفی را تعریف کردیم  که ۲۵۰ میلیارد تومان  از دولت برای تکمیل کانالهای ابرسانی و انتقال اب با لوله در باغات شیب دار در سطح استان کرمانشاه مصوب کردیم.

 معاون وزیر جهاد با اشاره به تخصیص اعبتارات در شهریور ماه گفت: اعتباری برای اصلاح و احیای باغات استان کرمانشاه در نظر گرفته شده است و یک عدد خوبی هم برای توسعه باغات در اراضی شیب دار  در مناطقی که دیم می توانیم انجام دهیم که یکی از مناطق هدف هم در منطقه اورامانات است و امیدواریم در شهریور ماه این تخصیص ها را داشته باشیم.و متناسب با این تخصیص ها اقدامات پایدار و بلند مدت برای این منطقه داشته باشیم.

 وی با بیان اینکه برخی از شهرستان های کشور نماد ایثار و مقاومت و از خودگذشتگی ها است گفت: اگر ما نتوانیم به پاوه خدمت کنیم پس کجا خدمت کنیم؟ در شهرستانی که دود کارخانه ای ندارد و صنعتی هم ندارد همه زندگی مردم وابسته به درخت است و واقعا معیشت مردم باغداری است و ما باید این مسئله را حل و فصل کنیم و این شهرستان مرزی ما در دوران جنگ اسیب دیده اند.

مهندس برومندی اظهار کرد: پیشنهاد مشخص این است که، اولا درخواست دارم بررسی کنید از حق ابه های کشاورزی در این سالها چقد کاسته شده است و در چانه زنی های ما کمک خواهد کرد و باید به این نتیجه برسیم که نقشه اب ما در پاوه چی هست و حق ابه این ۴ هزار هکتار باغات چقدر بوده و الان چند لیتر شده است و چقدر از آن متاثر از خشکسالی و یا چاههای غیر مجاز است که عدد و رقم مشخصی نیاز داریم.

 وی افزود:دوما، به طور دقیق مشخص کنید برنامه کوتاه و بلند مدت برای باعات پایدار در شهرستان پاوه چیه؟و چه اقداماتی باید انجام شود و چه مقدار به اصلاح باغات و یا به لوله انتقال اب  نیاز است و چقد در توسعه باعات در اراضی شیب دار می توانیم انجام دهیم.و این هم عدد و رقم ان نیاز است.

وی در پایان گفت: بعد از هفته دولت با وزیر جلسه می گذاریم و تصمیم اساسی را صورت جلسه کنیم و مصوبات را با حضور وزیر عملیاتی کنیم.



فرماندار
اوقات شرعی
آب و هوا