+ 0 -
ADA



اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقای شاخص های اقتصادی شهرستان هرسین مطابق مفاد نظام نامه

بند1 نظام نامه- تعیین و نحوه هزینه کرد سهم شهرستان  از کمک های فنی و اعتباری موضوع بند الف تبصره 18 سال 1398

o       ضرورت تخصیص سهم ویژه برای شهرستان هرسین از محل بند (الف) تبصره 18

o       پیشنهاد اختصاص ردیف بودجه ای ویژه به شهرستان های منتخب در لایحه بودجه سالیانه با عنوان «کمک های فنی و اعتباری» و «ارتقای شاخص های اقتصادی»

o       اختصاص تسهیلات سرمایه در گردش به مبلغ 80 میلیارد ریال از محل اعتبارات بند الف تبصره 18 قانون بودجه سال 1397 و50 میلیارد ریال  از محل کمک های فنی و اعتباری سال 1396 (اسناد خزانه) به شرکت قند بیستون واقع در شهرستان هرسین.

o       اختصاص اعتبار از محل بند الف تبصره 18 جهت ایجاد گلخانه های کوچک با نرخ بهره 7 درصد و 10 میلیارد ریال تسهیلات جهت کشت زعفران

بند 2 نظام نامه: شناسایی پتانسیل های تولیدی و خدماتی در شهرستان جهت تشکیل 30 صندوق کارآفرینی در مناطق روستایی و ایجاد صندوق 

o    برگزاری دو جلسه در استانداری و فرمانداری شهرستان هرسین با حضور دهیاران و شوراهای اسلامی 49روستای منتخب.

o       ارسال فرم اولیه صندوق خرد محلی تدوین شده در دفتر جذب و سرمایه گذاری جهت امکان سنجی اولیه صندوق های قابل تشکیل.

o    مکاتبه با رئیس محترم بنیاد علوی در راستای در اختیار قرار دادن مستندات (شامل فیلم، عکس، گزارش و ...) الگوی توسعه قلعه گنج جهت بهره مندی هرچه بیشتر در راستای اجرای برنامه های محرومیت زدایی در شهرستان هرسین 

o    برگزاری جلسه با  فعالین حوزه کشت گیاهان دارویی  و گلیم بافی در شهرستان هرسین در راستای ارائه آموزش، خرید مواد اولیه، فروش محصولات و ...  جهت اشتغال اعضای صندوق خرد محلی.

o      برنامه ریزی در راستای ایجاد یا توسعه زنجیره های ارزش و تامین محصولات و خدمات ذیل با بهره گیری از ظرفیت صندوق های خرد روستایی.

1-  تکمیل زنجیره ارزش گلیم و سایر دست بافته ها (در حال انجام)

2- ایجاد زنجیره ارزش گردشگری(در فاز مطالعاتی)

3- تشکیل و توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی (در حال انجام) 

4- تکمیل و زنجیره ارزش تولید عسل(در فاز مطالعاتی)

5-  تشکیل و توسعه زنجیره ارزش فرآوری و بسته بندی محصولات باغی(در فاز مطالعاتی)

6-  ایجاد زنجیره ارزش پرورش کرم ابریشم (در فاز مطالعاتی)

 

بند 6 نظام نامه:تشکیل شورای هماهنگی توسعه شهرستان هرسین و مصوبات آن

o    جلسه شورای هماهنگی توسعه شهرستان هرسین در تاریخ 1398/05/16 برگزار و در آن هفت کمیته جهت شناسایی فرصت های سرمایه گذاری شهرستان هرسین تعیین و برای هر یک از کمیته ها مسئولان موقت جهت تعیین اعضا انتخاب گردید.

o     برگزاری دومین جلسه شورای هماهنگی توسعه شهرستان هرسین در تاریخ1398/06/11 

o     برگزاری سومین جلسه شورای هماهنگی توسعه شهرستان هرسین در تاریخ 1398/06/14

o    برگزاری چهارمین جلسه شورای هماهنگی توسعه شهرستان هرسین در تاریخ 1398/06/25 

o    برگزاری پنجمین جلسه شورای هماهنگی توسعه شهرستان هرسین در تاریخ 1398/07/11

 

بند 8 نظام نامه: نحوه استفاده از ظرفیت و توان همه جانبه داخل شهرستان و بومیان شهرستان مستقر در سایر نقاط استان به ویژه جوانان، زنان و کارآفرینان 

o       شناسایی 35 روستای اولویت دار و مستعد جهت احداث و ایجاد واحد تولید برق خانگی با ظرفیت 5 کیلو واتی شناسایی با دارا بودن 1174 خانوار تحت پوشش نهاد حمایتی که 552 نفر آن جهت احداث این واحدها در صورت دارا بودن صرفه اقتصادی اعلام آمادگی کردند. مکاتبات و جلساتی جهت همیاری تولیت محترم آستان قدس رضوی، بسیج مهندسین و نهادهای حمایتی به عمل آمده است.

o    دعوت از نماینده بنیاد برکت در استان جهت بهره مندی از ظرفیت آن نهاد در جهت محرومیت زدایی از شهرستان هرسین به صورت ویژه در جلسه ای مشترک مورخ 1398/06/11 که با توجه به مصوبات جلسه، پایش روستاهای هدف اجرای طرح های توان افزایی این بنیاد، از نظر مشاغل  قابل ایجاد و توسعه در هر روستا جهت ایجاد 300 شغل در این شهرستان در قالب طرح سحاب با بهره گیری از دو تسهیلگر و یک مجری در حال انجام است.

o       هدایت سرمایه گذاران داخلی به احداث گلخانه که منجر به شروع به کار دو واحد گلخانه که هر یک در مساحت 5000 مترمربعی (جمعا یک هکتار) با سرمایه ای بالغ بر 45 میلیارد ریالی و اشتغال مستقیم 10 نفر خواهد شد.

o       ایجاد یک واحد تجهیرات گلخانه ای توسط یکی از شرکت های دانش بنیان شهرستان آغاز شده که در مرحله اجرای فونداسیون قرار دارد.

o     واگذاری 25 هکتار (معادل 50 درصد ازکل مساحت) گلخانه حیدرآباد به شرکت اوراسیا جهت اجرای طرح، که متقاضی در حال حاضر در مرحله امکان سنجی طرح می باشد.  تولیدات این گلخانه میوه خارج از فصل بوده و موجبات اشتغال مستقیم قریب به 250 نفر را فراهم می نماید.

o        با توجه به ظرفیت بالای شهرستان در زمینه دامپروری اعطای تسهیلات به مبلغ 23.2 میلیارد ریال جهت احداث چهار واحد پرواربندی بره با ظرفیت 1800 راس با اشتغال مستقیم 14 نفر در سال 1398 از محل تسهیلات روستایی و عشایری در دستور کار بانکها قرار داده شده، که خوشبختانه به پرداخت تسهیلات منجر شده است.

o        تشکیل پنجمین جلسه شورای توسعه شهرستان هرسین با حضور جناب آقای دکتر حاتمی معاون محترم هماهنگی امور اقتصادی در راستای جذب مشارکت نخبگان و سرمایه گذاران بومی جهت رونق تولید و ایجاد  اشتغال پایدار

 

بند 9 نظام نامه: شناسایی شاخص های مربوط به توسعه شهرستان و بررسی وضعیت موجود این شاخص ها و اقدامات صورت گرفته در راستای حرکت به سوی وضعیت بهینه این شاخص ها

o       مکاتبه جهت تکمیل فرم اطلاعات بخش های اقتصادی شهرستان هـرسـین جـهت ارائـه به دســتگاه ها، نـهادها و سـرمـایـه گذاران 

o       بررسی منطقه بین روستای چغاکبود تا پل چهر توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت جهت تصویب ناحیه صنعتی.

o     برگزاری جشنواره شهر گلیم در آبان ماه و انجام اقدامات لازم در راستای ثبت شهرستان هرسین به عنوان شهرستان گلیم توسط اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری.

o       صدور مجوز بوم گردی سازگار در باغات و روستاها بر اساس تفاهم نامه وزارتی جهت توسعه و رونق شهرستان  با همکاری دو اداره کل جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری.

o       ایجاد دهکده بومگردی داروهای گیاهی در شهرستان با پیگیری اداره منابع طبیعی  جهت توسعه کشت و فرآوری گیاهان دارویی.



بند 11 نظام نامه: پیگیری بهره مندی ازظرفیت مصوبات شورای امنیت و توسعه پایدار شرق و غرب کشوردر شورای برنامه ریزی  و توسعه استان به همراه شرح اقدامات صورت گرفته در این خصوص

o     با توجه به اینکه شهرستان هرسین مشمول شهرستان های مصوب جهت بهره مندی از ظرفیت توسعه پایدار شرق و غرب کشور نیست، مکاتبه ای در راستای امکان بهره مندی شهرستان های منتخب از ظرفیت مصوبات شورای امنیت شرق و غرب کشور صورت گرفت. 

 

بند 15 نظام نامه: شناسایی پروژه هایی که توسط دو نهاد مهم  سرمایه گذاری ایدرو و ایمیدرو قابلیت سرمایه گذاری را دارند و نحوه  سرمایه گذاری های صورت گرفته در هر یک از آنها در زمان اجرای این طرح

o مشخصات طرح های پیشنهادی شـهرستان هرسیـن جهت سرمـایه گذاری توسط سازمان های «ایدرو» و «ایمیدرو»  جهت سرمایه گذاری در  5طرح صنعتی با سرمایه گذاری مبلغ 20340 میلیارد ریال و اشتغال  مستقیم 1760 نفر و یک طرح معدنی با سرمایه گذاری 600 میلیارد ریال و اشتغال مستقیم 100 نفر به جناب آقای مروج الشریعه مدیر محترم اجرایی برنامه محرومیت زدایی وزارت کشور ارسال گردید.

 

بند 17 نظام نامه: شناسایی سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی برجسته و کارآفرین در سطح استان و به ویژه شهرستان هرسین جهت مشارکت در اجرای پروژه ها و شرح اقدامات صورت گرفته در راستای تحقق سرمایه گذاری

o     شناسایی پروژه های قابل سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی، صنعت و خدمات  و ارسال مشخصات جهت اجرای طرح ها به صورت مشارکتی با بنیاد برکت و شستا

o   برگزاری نشست با جناب آقای دکتر مخبر رئیس محترم بنیاد برکت جهت حمایت از طرح های اقتصادی و اجتماع محور در شهرستان هرسین و  تدوین صورتجلسه که علاوه بر سهم ویژه هرسین در تمام مصوبه ها، بند نهم آن به صورت ویژه به شهرستان هرسین، جهت افزایش تعداد روستاهای هدف اجرای پروژه های توان افزایی و اجتماعی محور از 40 روستا به 60 روستا اختصاص یافته است.

o اختصاص زیرپورتال به طرح محرومیت زدایی از شهرستان هرسین در تاریخ 1398/07/06ایجاد و در 1398/07/08اطلاعات اولیه برای دسترسی کاربران بارگذاری شد.